Mikä on ajanut minut kokoomuksen kuntavaaliehdokkaaksi?

Monia kiinnostaa, mikä on ajanut minut kokoomuksen kuntavaaliehdokkaaksi. Tässä vastaukseni heille:

Tulen perheestä, jossa on aina puhuttu yhteiskunnallisista asioista ja minua on kannustettu vaikuttamaan ympäristööni jo pienestä pitäen. Uteliaisuus ja into yhteiskunnallisiin asioihin sekä ajatus paremmasta yhteiskunnasta ajaa minua joka päivä yhteisten asioiden ääreen – mikä Suomessa toimii ja mitä epäkohtia täytyy muuttaa. Yhden kunnan mittakaavalla näihin kysymyksiin voi vaikuttaa kaikista konkreettisimmin, joten on luonnollista aloittaa työ kotikaupungissani.
Tärkein päätös kuntavaaleja koskien oli oman puolueen valitseminen, joka oli pitkän pohdinnan lopputulos. Suomen kestämättömällä pohjalla oleva huoltosuhde, korkea työttömyys ja siitä aiheutuvat kulut sekä veromenetykset ja muut haasteet uhkaavat koko hyvinvointilupausta vuosikymmeniä eteenpäin. Meidän täytyy uskaltaa tehdä asioita uudella tavalla, jos haluamme pitää kiinni saavutetusta hyvästä.

Kokoomus on uudistusten suhteen puolueista rohkein. Siitä ei ole kahta kysymystäkään. Kokoomus myös rehellisesti uskaltaa sanoa, ettei tehtyjä lupauksia voi lunastaa velaksi maailman tappiin saakka. Kaikista parhaiten nämä puoluepoliittiset näkemykseni tiivistää Juhana Vartiainen (joka sukunimestään huolimatta ei ole sukua) Konsepti-lehdelle antamassaan haastattelussa. Se on erinomaista luettavaa kaikille, jotka ovat huolissaan hyvinvoinnin huomisesta.

http://konseptilehti.fi/ruotsista-itaan/

Mitt beslut om att ställa upp i kommunalvalen gjorde jag för länge sedan. I vår familj har politik alltid diskuterats vid matbordet och det är där jag har fått min första gnista för att påverka samhället. Min otroliga nyfikenhet och min iver för våra gemensamma ärenden och vilja att kunna förbättra min omgivning driver mig varje dag att fundera på vår gemensamma framtid. På kommunal nivå kan man på det mest konkreta sättet påverka denna framtid. Mitt viktigaste beslut i kommunalvalen var val av parti, ett beslut som tog en lång tid att göra.
När vårt hela välfärdslöfte är hotat av en sviktande ekonomi, allt tuffare försörjningskvot och grumliga framtidsutsikter, måste man våga göra saker på nya sätt och fundera på riktiga, långsiktiga lösningar för att rädda det löftet. Inför detta arbete anser jag att Samlingspartiet är det modigaste av våra partier. Vi måste rädda vårt värdefulla välfärdslöfte även för våra barn och barnbarn.

Det lönar sig för alla som är oroliga över välfärdens framtid att läsa denna intervju med ekonomen Juhana Vartiainen (inte släkt), en f.d. socialdemokrat, nu en riksdagsman för Samlingspartiet.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s