Uudistusmielisyydelle ennätyskannatus – missä on Petteri Orpon kiitos?

Viimeviikon torstaina julkaistiin Ylen viimeisin puoluegallup, joka oli rohkaisevaa luettavaa. Toisin kuin monissa muissa länsimaissa, joissa äärioikeisto ja muut takautuvat voimat ovat kasvattaneet suosiotaan, Suomessa on nähtävissä trendi uudistusmielisyyden suosion kasvusta. Erityisesti Vihreiden kannatusta jaksetaan hehkuttaa gallupista ja kuukaudesta toiseen. Onhan Vihreiden kannatus toki kasvanut huimasti, mutta syy siihen on ilmeinen. Vihreät ovat koko hallituskauden olleet de facto johtava oppositiopuolue, perinteisen sekä ilmeisen halvaantuneen SDP:n sijaan. Tämän lisäksi Vihreät ovat saaneet huudella hallituksen päätöksistä kesken vaikean taloustilanteen. Sen helpompaa työtä ei politiikassa ole, erityisesti kun on jonkinlaisessa oppositiomonopolissa.

Joten tarkastellaanpa hetki Kokoomuksen asemaa. Kesken vaikean taloustilanteen sekä suurten uudistusten, Petteri Orpo sekä puolueen jäsenet ovat onnistuneet tekemään Suomen uudistusmielisimmästä puolueesta maan suurimman. Kannatus on viime eduskuntavaalien jälkeisestä ”kuopasta” noussut 3 prosenttiyksikköä! Raskaan hallitusvastuun aikana. Ei oppositiosta populisoimalla tai lupailemalla kaikkea maan ja taivaan välillä. Samaan aikaan takautuvuutta ajavien puolueiden kannatus on joko laskenut tai romahtanut, mikä on hieno asia jo itsessään. Miksei media ihmettele ja analysoi sitä? Missä ovat ylistyspuheet?

Ylen gallupjutuissa Kokoomus harvemmin edes mahtuu otsikkoon saati johdantoon, kuin koko puoluetta ei olisi olemassakaan! Paitsi silloin kuin SDP meni Kokoomuksen ohi kannatuksessa vuonna 2016. Silloin mahtui. Taas kun Kokoomus ”kiilasi” maan suurimmaksi puolueeksi, se tieto mahtui vasta johdantoon, ei itse otsikkoon. Ja tottakai Kokoomus ”kiilasi”, koska eihän gallupmenestys mitenkään voisi johtua puolueen linjan ihan todellisesta suosiosta, eihän?

Ei voi siis kuin itse nostaa hattua puolueelle ja  puheenjohtajalle. Nostan!

Ylen jutut:

https://yle.fi/uutiset/3-9084353#start=252

https://yle.fi/uutiset/3-9538401

https://yle.fi/uutiset/3-9779594


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s