På svenska

Jag är en 23-årig åbobo som studerat till rättsnotarie på Åbo Akademi. Jag har bott i Åbo hela mitt liv och som många andra barn i staden har jag gått i Cygnaeus skola, S:t Olofsskolan, Katedralskolan och nu som sagt på ÅA.

Från familjen har jag fått mitt brinnande intresse för samhället –i vårt matbord har man alltid diskuterat politik. Jag var i elevkårsstyrelsen både i cynkan och sossen, i sossen även som ordförande. Då jag kom till gymnasiet hölls de första ungdomsfullmäktigevalen i Åbo och jag ställde upp som kandidat. Jag blev invald och dessutom vald till viceordförande 2014-2015 och senare till ordförande 2016-2017! Jag är mycket tacksam till mina studiekamrater för deras stöd.

Under fyra år i ungdomsfullmäktige bekantade jag mig med Åbos beslutsfattandeprocess och satt i ungdomsnämnden samt den svenska sektionen för utbildning och fostran som ungdomsrepresentant. Ungdomsfullmäktige ordnande flera evenemang som jag var starkt involverad i.

De senaste tre åren har jag fungerat som assistent i riksdagen, vilket har varit mycket lärorikt. Dessutom har jag fungerat som samlingspartiets representant i kulturnämnden fr.o.m. 2020.

Det logiska nästa steget är att ta detta brinnande intresse för våra gemensamma ärenden till stadsfullmäktige! Välkommen till mina sidor! Här finner Du mera info om mig och mina tankar samt mina kontaktuppgifter.

Läs vidare, följ mig på Facebook och sprid på ordet!

Alexis Vartiainen