På svenska

Jag är en 19-årig åbobo som studerar till rättsnotarie på Åbo Akademi. Jag har bott i Åbo hela mitt liv och som många andra barn i staden har jag gått i Cygnaeus skola, S:t Olofsskolan, Katedralskolan och nu som sagt på ÅA.

Från familjen har jag fått mitt brinnande intresse för samhället –i vårt matbord har man alltid diskuterat politik. Jag var i elevkårsstyrelsen både i cynkan och sossen, i sossen även som ordförande. Då jag kom till gymnasiet hölls de första ungdomsfullmäktigevalen i Åbo och jag ställde upp som kandidat. Jag blev invald och dessutom vald till viceordförande!

Under två år i ungdomsfullmäktige bekantade jag mig med Åbos beslutsfattandeprocess och satt i ungdomsnämnden samt den svenska sektionen för utbildning och fostran som ungdomsrepresentant. Ungdomsfullmäktige ordnande flera evenemang som jag var starkt involverad i. Dessutom var jag aktivt med i ungdomsfullmäktiges allmänna inflytandearbete för ett Åbo som är bättre för barn och unga. Dessa två år var uppmuntrande, vilket fick mig att ställa upp igen och jag blev omvald. Nu fungerar jag som ordförande för ungdomsfullmäktige för verksamhetsperioden 2016-2017.
Det logiska nästa steget är att ta detta brinnande intresse och 3 år av erfarenhet till kommunfullmäktige! Och här är vi – kommunalvalen 2017. Välkommen till mina sidor! Här finner Du mera info om mig och mina tankar samt mina kontaktuppgifter.

Läs vidare, följ mig på Facebook och sprid på ordet! Låt oss bygga en framtid Du kan tro på!

Alexis Vartiainen