Turusta tulevaisuuden tienraivaaja!

Parempi Turku näkyvissä!

Turku on suuren potentiaalin kaupunki. Piste. Sen näkee kun kävelee kaupungin katuja pitkin, kun lukee uutisia siitä mitä Turussa tapahtuu tai kun luettelee kaikkia kaupungistamme nousseita merkkihenkilöitä. Sen näen myös nuorisovaltuuston puheenjohtajana – jo kolmen vuoden ajan olen nuorisovaltuustossa saanut seurata mitä kaikkea kaupungissamme tapahtuu. Tästä kaikesta huolimatta maamme vanhin kaupunki ei yllä siihen, mihin se oikeilla päätöksillä voisi. On työttömyyttä, alueellista epätasa-arvoa ja sitkeä budjettivaje. Mutta juuri sen suuren potentiaalin takia olen toiveikas kotikaupunkini tulevaisuudesta. Turusta on Itämeren ykköskaupungiksi! Alla on näkemykseni siitä mitä Turku tarvitsee menestyäkseen.

Minun mielestäni 700-vuotias kaupunkimme tarvitsee

  • Tunnin junayhteyden Turusta Helsinkiin
  • Kupittaan, joka yltää korkealle: Tornitalojen ja nykyisenlaisen puiston risteytys, jossa kampus- ja tiedealue kohtaa talouselämän, tulevaisuuden asumisen sekä Helsingin, joka on vain tunnin junamatkan päässä. Kupittaa ja Itäharju kasvavat yhteen ja syntyy uusi, moderni alue jossa kymmenen tuhatta ihmistä asuu, käy töissä ja luo uutta. Pakettiin sisältyy mahdollisesti myös raitiovaunu!

”Minun Turussani Helsinki on vain tunnin junamatkan päässä”

  • Ydinkeskustan joka elää ja sykkii. Tähän päästään kauppatorin vahvan kehittämisen kautta.
  • Keskustan joka on viihtyisä ja kaupunkivanhukselle arvokas. Kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennuskanta tulee säästää ja ottaa mukaan uusiin ratkaisuihin. Annetaan 700-vuotiaan Turun iän näkyä arvokkaasti!
  • Kaavoituspäätöksiä, jotka luovat niin omakotitaloalueita lapsiperheille kuin alueellisesti merkittäviä yritys- ja innovaatiokeskittymiä sekä viihtyisiä virkistymisalueita ja puistoja.
  • Maan parhaimmat koulut –Pienennetään luokkakokoja ja edetään digitalisaatiossa oppiminen edellä. Pidetään huolta siitä ettei synny kuiluja koulujen oppimistulosten välille, varmistamalla riittävät resurssit, jotta lasten mahdollisuuksien tasa-arvo toteutuu jatkossakin. Tässä Kokoomuksen Harrastustakuu on myös tärkeä.

”Edetään digitalisaatiossa oppiminen edellä”

  • Panostuksia niin lääkekehityskeskukseen kuin meriteollisuuden koulutustarpeisiin. Tästä koko alueen hyvinvointi on kiinni ja tämän varaan tulevaisuutta rakennetaan. Hyödymme kaikki, olimme sitten laivanrakentajia ja biokemistejä tai emme.
  • Asiakaslähtöiset julkiset palvelut jotka kuuntelevat kuntalaisten tarpeita
  • Päätöksentekokulttuurin joka uskaltaa tarttua huomisen työhön jo tänään, ja tekee kauaskantoisia päätöksiä joista pidetään yhdessä kiinni. Päätöksentekoa joka valmistautuu huomiseen, jossa nuorten ääni tulee kuuluviin. Tämä vaatii myös suurempaa vuoropuhelua kuntalaisten kanssa ja avoimuutta päätöksenteon taustoista.
  • Vastuullisuutta kaikissa päätöksissä, joita tehdään. Budjetti täytyy tasapainottaa – ympäristöstä täytyy pitää huolta. Ensimmäinen onnistuu työttömyyttä vähentämällä ja toiseen lukeutuu ilmastotavoitteet vuodelle 2040 sekä Aurajoen ravinnekuormituksen vähentäminen.

Kaikki mukaan: Autetaan toinen toisiamme sekä yhdessä kuntana että jokainen omilla teoillamme, jotta jokainen turkulainen vauvasta vaariin voi hyvin.

FB kansikuva VALMIS