Olisiko aika valita uusia, nuoria päättäjiä?

Joskus on viikkoja, jolloin uutisvirrassa on liikaa tärkeää luettavaa. Tässä siis muutama poiminta:
Maanantaina Helsingin Sanomat uutisoi ikääntyvästä Suomesta -”Ikääntyneiden osuus suomalaisista kasvaa kasvamistaan. Tällä hetkellä yli 65-vuotiaita on joka viides. Vuonna 2030 heitä on joka neljäs. Vuonna 2060 lähestytään kolmasosaa”. Siinä meille kaikille tärkeä syy saada Suomi taas jaloilleen. Meidän nuorten onnistumisen varaan lasketaan monen ihmisen arvokas vanhuus.

Sunnuntaina Yle uutisoi Helsingin yliopiston tukimuksesta, jossa tutkittiin mitkä tahot pääsevät tehokkaimmin vaikuttamaan ministeriöiden lainvalmisteluun. Listan kärki? Kuntien, maatalouden ja työmarkkinaosapuolten edustajajärjestöjä. Kansalaisia edustavia järjestöjä ei niinkään. Miksi en ollut yllättynyt?

Asiasta kolmanteen. Olisiko aika valita uusia, nuoria päättäjiä?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s